Metaal recycling


Metaal recyling wordt steeds belangrijker nu er een tekort aan grondstoffen over de hele wereld heerst. Dit materiaal is namelijk het meest gebruikte materiaal bij veel processen in uiteenlopende branches. Hierdoor wordt er ook enorm veel metaalafval geproduceerd. Gelukkig is metaal onbeperkt recyclebaar waardoor het telkens hergebruikt kan worden. Door het gebruikte metaal te recyclen kunnen we ervoor zorgen dat we schaarse grondstoffen minder hoeven aan te spreken. Metaal recycling draagt dus bij aan een zeer duurzame productie.  Bij Cela Machinerie vind je een breed assortiment aan recyclingmachines voor metaal recycling, zowel nieuwe als gebruikte machines.

Professionele metaal recycling machines


Onze machines verwerken vrijwel alle metalen. Hierbij maken we onderscheid tussen ferro en non-ferro metalen. Ferro metalen zijn metalen die ijzer bevatten, zoals staal. Non-ferrometalen zijn metalen zonder ijzer, zoals bijvoorbeeld koper, messing, brons en kabel. Met onze machines ben je in staat verschillende metalen van elkaar of van andere materialen te scheiden, zodat je waardevolle metalen terug kunt winnen. Daarnaast verwijderen onze machines onzuiverheden uit de grondstoffen. Onze machines zijn een duurzame manier om oud metaal te verwerken tot nieuwe grondstof.

Stokkermill Flexi Granulatoren

De Stokkermill Flexi Granulatoren zijn verkrijgbaar in twee modellen: met vermogens van 100 tot 250 kg/u. Beide modellen zijn voorzien van krachtige maalmolens, zodat koper-, aluminium- en koper-aluminiumradiotoren verwerkt kunnen worden.

  • Alle maalmolens zijn geproduceerd uit een enkel staalblok: geen gelaste onderdelen
  • Geschikt voor onverwachte piekbelasting, met een uniforme werking en laag energieverbruik
  • Geen aparte koelsystemen nodig
  • Stille prestaties dankzij het Silent Technology-systeem
  • Uitbreidbaar met meerdere Stokkermill-machines om een volledige recyclinglijn te realiseren
  • Eenvoudig in gebruik, betrouwbaar en krachtig

.

Machines om metaal te recyclen.

Onze granulators en shredders kunnen worden gebruikt voor het recyclen van metalen. Zo kun je de metalen verkleinen en versnipperen. Afhankelijk van de grootte van de output die je wilt hebben kies je voor een granulator of een shredder. Daarnaast hebben we verschillende machines die het materiaal sorteren en scheiden zodat het daarna verder kan worden verwerkt. Hierna kan het materiaal direct opnieuw ingezet worden als grondstof voor nieuwe producten.

Duurzaam metaal recyclen?

Dan sta ik voor je klaar. Zij voorzien je graag van advies bij het maken van de juiste keuze voor een machine. Machines in de metaalrecyclingindustrie moeten zo optimaal mogelijk functioneren waardoor het van belang is dat ze op de juiste manier onderhouden worden. Wanneer je een machine bij Cela Machinerie koopt kun je rekenen op onderhoudsservice. Zo haalt ook jouw bedrijf meer rendement uit metaalrecycling!

.

Meer weten?


Cela Machinerie B.V.
Planetenlaan 10
5632 BM Eindhoven

Wil je meer weten? Neem gerust contact op.

Cela Machinerie levert nieuwe en gebruikte analyseapparatuur en recyclingmachines aan de metaalrecyclingsindustrie in de Benelux en in Duitsland. Ook voor onderhoud kun je bij Cela terecht.

© 2020 Cela Machinerie by Questo