Metaal recycling


Metaal is een van de meest gebruikte materialen bij veel processen in verschillende industrieën. Hierdoor wordt er ook enorm veel metaalafval geproduceerd. Gelukkig is metaal onbeperkt recyclebaar waardoor het telkens hergebruikt kan worden. Door het gebruikte metaal te recyclen kunnen we ervoor zorgen dat we schaarse grondstoffen minder hoeven aan te spreken. Metaal recycling draagt dus bij aan een zeer duurzame productie.  Bij Cela Machinerie vind je een breed assortiment aan recyclingmachines voor metaal recycling, zowel nieuwe als gebruikte machines.

Metaal recycling machines


Onze machines verwerken vrijwel alle metalen. Hierbij maken we onderscheid tussen ferro en non-ferro metalen. Ferro metalen zijn metalen die ijzer bevatten, zoals staal. Non-ferrometalen zijn metalen zonder ijzer, zoals bijvoorbeeld koper, messing, brons en kabel. Met onze machines ben je in staat verschillende metalen van elkaar of van andere materialen te scheiden, zodat je waardevolle metalen terug kunt winnen. Daarnaast verwijderen onze machines onzuiverheden uit de grondstoffen. Onze machines zijn een duurzame manier om oud metaal te verwerken tot nieuwe grondstof.

.

Machines om metaal te recyclen.

Onze granulators en shredders kunnen worden gebruikt voor het recyclen van metalen. Zo kun je de metalen verkleinen en versnipperen. Afhankelijk van de grootte van de output die je wilt hebben kies je voor een granulator of een shredder. Daarnaast hebben we verschillende machines die het materiaal sorteren en scheiden zodat het daarna verder kan worden verwerkt. Hierna kan het materiaal direct opnieuw ingezet worden als grondstof voor nieuwe producten.

Duurzaam metaal recyclen?

Dan sta ik voor je klaar. Zij voorzien je graag van advies bij het maken van de juiste keuze voor een machine. Machines in de metaalrecyclingindustrie moeten zo optimaal mogelijk functioneren waardoor het van belang is dat ze op de juiste manier onderhouden worden. Wanneer je een machine bij Cela Machinerie koopt kun je rekenen op onderhoudsservice. Zo haalt ook jouw bedrijf meer rendement uit metaalrecycling!

.

Meer weten?


Cela Machinerie B.V.
Planetenlaan 10
5632 BM Eindhoven

Wil je meer weten? Neem gerust contact op.

Cela Machinerie levert nieuwe en gebruikte analyseapparatuur en recyclingmachines aan de metaalrecyclingsindustrie in de Benelux en in Duitsland. Ook voor onderhoud kun je bij Cela terecht.

© 2020 Cela Machinerie by Questo